Se monteaza pornind din centrul tavanului, avand grija ca acesta sa fie stabilit cu exactitate inca dinaintea inceperii lucrarii. Pentru a realiza aceasta centrare, putem folosi un instrument la indemana: o sfoara cu care marcam diagonalele dintre colturile plafonului, masurand, in lungimea lor, centrul. Dupa trasare, de ajutor iti sunt cateva linii trasate perpendicular cu peretii incaperii pentru a-ti usura montarea si ghidarea.

Pregatirea suprafetei pentru aplicarea placilor de tavan fals

Inainte a aplica placile de tavan fals, este recomandat ca suprafetele unde se aplica tavanul sa fie curatate, uscate si netezite. Pe suportul de aplicare a tavanului se poate da o amorsa inainte. Prima placa se fixeaza cu un colt in punctul central al plafonului, tinand cont de modelul urmarit.  Restul placilor se vor lipi tinand cont de prima placa, respectand liniile de ghidare.

Pentru a asigura o imbinare perfecta intre placi si perete se recomanda ca acestea sa fie taiate la marimea dorita cu un cutter ascutit.

Lipirea placilor de tavan fals

Lipirea tavanului fals se realizeaza cu un adeziv special destinat polistirenului. Adezivul se aplica pe spate in mai multe puncte.  Iti recomandam adezivul Bison Montagekit Polystyrene sau Bison polystyrene Adhesive.

Lipirea placilor de tavan se face prin presare. In cazul in care intre placile de tavan au ramas spatii, acestea se pot corecta, doar dupa lipirea placilor, folosind un etansant special ca Bison Poly Max:

  • transparent in cazul tavanului fals cu nuante de lemn sau piatra;
  • alb in cazul tavanului fals alb.

Pentru legatura dintre tavan si perete poti folosi baghetele de colt din polistiren, cu model sau simple, in functie de preferinta.

Spor la lucru!

Nu multumesc
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
Call Center
Harta