Cea mai ieftina si la indemana metoda de indepartare a calcarului din gospodarie e otetul alimentar.

Faianta si gresia din baie

Pune otet nediluat intr-o sticla cu pulverizator, ia o carpa sau un burete curat si curata faianta si gresia. Substantele active din otet distrug murdaria, grasimea, depunerile de sapun si depunerile usoare de calcar.
Pentru mai mult efect, realizeaza un amestec dintr-o cana de otet si jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu. Adauga amestecul intr-un vas plin cu apa si curata rosturile dintre placile de gresie si faianta, precum si alte locuri in care murdaria este persistenta.

Usa cabinei de dus

Usa cabinei de dus este predispusa la depunerile de calcar. Daca vrei sa o cureti eficient, pulverizeaz-o cu otet nediluat si curat-o bine cu un burete curat.

Fierul de calcat

Exista solutii speciale pentru curatarea fierului de calcat, dar daca nu le ai la indemana, poti folosi banalul otet. Amesteca intr-un recipient parti egale de apa si otet, apoi toarna lichidul in rezervorul fierului de calcat. Asteapta ca fierul sa se incalzeasca, pregateste un material curat pe care esti dispusa sa il sacrifici, apoi apasa butonul de aburi pana la eliminarea completa a lichidului din rezervor.

Clantele

Clantele usilor sunt pline de bacterii si microbi. Pulverizeaza otet pe ele, apoi sterge-le cu o carpa uscata. Otetul este eficient si pentru curatarea manerelor de la usile dulapurilor de bucatarie.

Cuptorul cu microunde

In cuptorul cu microunde pot ramane urme de grasime. Specialistii spun ca le poti curata foarte simplu cu otet. Umple un bol cu apa si otet in cantitati egale, asaza bolul in cuptor si porneste-l pentru cateva minute. Vaporii otetului vor inmuia grasimea si o vor face usor de curatat.

Masina de spalat

Pentru indepartarea calcarului deja format, umple cuva masinii de spalat cu 5 litri de otet. Adauga un prosop de bucatarie spaland un ciclu lung. Cel mai bun sfat pentru intretinerea masinii de spalat este sa folosesti la fiecare spalare 50-100 ml de otet alb, turnat in rezervorul pentru balsam al masinii de spalat.

Nu multumesc
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
Call Center
Harta