Stiai sau nu, dar detectoarele de gaze sunt obligatorii in spatiile dotate cu aragaz, centrala de apartament si inchise cu geamuri mai groase de 4 mm (de tip securizat/termopan).

Rolul lor este sa te alerteze in cazul unor scurgeri de gaze naturale, cu alarma optica/acustica. Daca nu se intervine, sistemul actioneaza electrovalva care intrerupe alimentarea cu gaze.

Unele detectoare functioneaza pe baterii, altele sunt conectate direct la reteaua de curent electric. Echipamentele trebuie montate de operatori autorizati, care sa respecte si distanta optima de instalare a senzorului fata de sursa de gaz.

In oferta noastra de instalatii gasesti doua tipuri de detectoare de gaze, cu sau fara electrovalva. Cel de-al doilea tip poate fi folosit ca alarma acustica si e usor de cuplat la o electrovalva, ventilator sau alarma luminoasa.

detector gaz cu electrovalva prin dinamic92

Unele persoane, mai ales cele in varsta, sesizeaza greu eventualele scurgeri de gaze. De aceea, instalarea unui senzor de acest tip e o masura mai mult decat salvatoare.

Daca nu te pricepi sa detectezi scaparile cu apa si sapun, detectorul de gaze este produsul pe care te poti baza linistit.

Important:

  • nu se verifica cu flacara instalatiile de gaze naturale;
  • nu dormi in incaperi cu focul aprins sau cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cos de fum!

Daca senzorul se activeaza:

  1. nu se aprinde lumina si nu se foloseste nimic electric;
  2. se inchide gazul daca sistemul nu are electroventil si se deschid geamurile;
  3. se solicita o echipa de interventie.

Instalatiile care folosesc gazele naturale trebuie verificate periodic. Te sfatuim sa respecti reviziile si sa investesti in produse de calitate. Asa te vei simti in siguranta 100%.

Nu multumesc
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
Call Center
Harta