Daca zilele trecute iti povesteam despre mucegaiul din locuinta – de ce se formeaza si cum sa il combati -, astazi iti vom da cateva recomandari pentru scaderea umiditatii din casa.

Intr-o incapere nu e indicat sa ai nici un nivel de umiditate scazut, nici unul crescut, deoarece ambele extreme cauzeaza diverse probleme de sanatate.

Expertii recomanda, in general, o umiditate cuprinsa intre 40%60%. Orice exces de apa in aer duce la aparitia condensului, igrasiei, mucegaiului, dezvoltarea microbilor. Intr-o locuinta cu aer umed, imunitatea scade si locatarii sunt expusi infectiilor, problemelor de respiratie etc.

Fiecare camera ar trebui, asadar, sa fie dotata cu un termohigrometru care iti va arata ce nivel de umiditate si de temperatura exista in interior.

bison air max absorbant umiditate prin dinamic92
Daca te confrunti cu un grad ridicat de umiditate acasa, iti dam cateva ponturi salvatoare:

 • cand gatesti, foloseste hota sau, daca nu detii o hota, pregateste masa deschizand larg geamul bucatariei si inchizand usa;
 • e bine sa nu usuci hainele in casa;
 • foloseste vopsele  antiumezeala, antiigrasie pentru pereti;
 • aeriseste baia dupa dus;
 • aeriseste camerele de trei ori pe zi (prima data dupa ce te trezesti); lasa geamurile deschise cel putin 15 minute la fiecare aerisire;
 • de-a lungul zilei, lasa deschise usile camerelor din locuinta, pentru ca aerul sa poata circula;
 • foloseste un dezumidificator. Una dintre cele mai inspirate optiuni, din acest punct de vedere, este Bison Air Max, pe care il gasesti la noi.
  Bison Air Max reduce excesul de umiditate relativa din aer in incaperile unde ventilatia este redusa/inexistenta. Combate condensul, umiditatea, mirosurile rancede. Este inodor si poate fi reincarcat.
  In general, aparatele pentru reducerea umezelii sunt preferate de numerosi proprietari de locuinte pentru ca sunt eficiente, iar pretul lor este mai mult decat convenabil.
 • daca iubesti plantele, opteaza pentru specimene care absorb umiditatea cum ar fi: iedera englezeasca, ficusul, feriga, crinul păcii, palmierul pitic, Dracaena, Sanseviera sau Tillandsia.

Cu ce probleme te mai confrunti in locuinta? Contacteaza-ne si te vom ajuta.

Nu multumesc
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
Call Center
Harta