Aparitia mucegaiului este una dintre cele mai neplacute probleme care poate sa apara intr-o locuinta.
 
De ce apare?

In general, umiditatea din locuinta si condensul favorizeaza aparitia mucegaiului.
Surse de umiditate pot fi: instalatiile defecte din interior, folosirea dusului sau gatitul fara un sistem adecvat de aerisire a spatiului, infiltrarea apei de pe acoperis si altele.

In ceea ce priveste condensul, acesta este un fenomen ce apare cand vaporii calzi de aer intalnesc o suprafata rece, ca oglinda sau peretii. Aparitia regulata a condensului duce, de asemenea, la instalarea mucegaiului.

Trebuie sa inlaturam mucegaiul?

Raspunsul este: da, categoric!

Mucegaiul:

  • avariaza suprafetele pe care se dezvolta, le pateaza si le afecteaza structura;
  • afecteaza starea de sanatate a locatarilor prin eliberarea de spori si toxine in atmosfera. Provoaca: reactii alergice, iritatii, astm, oboseala, probleme articulare, musculare, probleme de vedere si multe altele;
  • imprastie in aer un miros neplacut.

Cum il eliminam din locuinta?

Din fericire, nu este complicat sa curatam mucegaiul de pe suprafete. Pentru gresie si faianta, dar si pentru suprafete varuite poti folosi detergent obisnuit. O alta varianta ar fi inalbitorul de rufe, dar care presupune folosirea manusilor de menaj, a ochelarilor de protectie si a mastii pentru gura si nas in timpul utilizarii.

O solutie la indemana pentru oricine este spalarea zonei afectate cu apa si otet apoi clatirea suprafetei cu apa curata.

Iti recomandam si produsul special conceput pentru aceasta problema: Bison Air Max – Solutie antimucegai (in doua variante, cu sau fara clor).

Suprafetele din gips carton se curata cu bicarbonat de sodiu.

Daca mucegaiul nu dispare cu substantele amintite inseamna ca a atacat in profunzime structura suprafetelor pe care s-a format si este nevoie de ajutorul unor profesionisti in constructii.

Prevenirea mucegaiului

Pentru a nu se mai forma mucegaiul in locuinta, elimina umiditatea excesiva din incaperi. Intretinerea casei – aspirare, curatare, aerisire – ajuta la mentinerea unui ambient propice pentru locuire. Dezumidificatoarele/ purificatoarele de aer sunt si ele recomandabile. La fel de utila este si vopseaua cu aditivi antimucegai –  una dintre cele mai bune metode de prevenire a acestei probleme neplacute.

Nu multumesc
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup
Call Center
Harta