Alegerea plintei

Ambiental

In amenajarea unei locuinte, un detaliu important este alegerea plintei. Plinta este elementul, de multe ori neglijat, ce poate schimba radical aspectul unei camere. De exemplu, daca este aleasa neinspirat, ofera impresia ca incaperea este mai mica decat in realitate. Acest accesoriu are un rol atat estetic, cat si functional, fiindca ascunde cabluri si alte elemente inestetice. In plus, protejeaza peretele, in partea lui inferioara, de umezeala sau de murdarie. In functie de mobila preferata, de materialele folosite, de stilul de amenajare pentru care ai optat, e posibil sa ai nevoie si de alte accesorii pentru parchet cum ar fi trecerile de nivel – cu surub ascuns sau perforate, treceri pentru diferenta de nivel, protectii pentru trepte si altele.  Ce sortiment sa cumperi? Cand cumperi plinta, e bine sa tii cont de imaginea de ansamblu a locuintei. Exista nenumarate nuante si materiale dintre care sa alegi.

Un model deosebit este cel din stejar cenusiu; se asorteaza, in general, cu o tamplarie in nuante deschise, naturale. Daca vrei ca incaperile sa para mai spatioase, opteaza pentru un produs cu aceeasi culoare ca parchetul sau in contrast cu parchetul daca urmaresti un efect special. Aceasta ultima recomandare este, insa, o masura ce necesita o buna cunoastere a designului interior.

Recomandam plinte:  prevazute cu un canal mare pentru cabluri cu margini flexibile pentru a acoperi imperfectiunile peretelui si ale pardoselii cu o paleta diversa de culori si de texturi cu o lungime generoasa, de 2,5 m cu un aspect lucios, elegant, dezirabil chiar si pentru cei mai pretentiosi clienți cu o suprafata ce rezista la zgarieturi si la umezeala care se fixeaza usor  ce sunt insotite de accesorii in aceleasi nuante: colt interior, colt exterior, terminatii dreapta, stanga, conectori. Nu uita: este bine sa ceri sfatul unui expert atunci cand te pregatesti sa faci combinatii indraznete. Spor la treaba!